Mielőtt vásárolsz


Mekkora szemüvegkeretre van szükségem?

Ahogy a bukósisaknál, vagy a motoros csizmánál, úgy a motoros szemüveg kiválasztása során is fontos, hogy a megfelelő méretet válaszd: csak így lesz biztonságos és kényelmes. A mellékelt útmutató segít, hogyan mérd le a fejkörméretedet, a mérettáblázatból pedig ez alapján könnyen ki tudod választani a megfelelő szemüveget.

Hol vehetek dioptriás motoflywear® motoros szemüveget?

Dioptriás motoflywear® szemüveget a Szemrevaló Optikában tudsz készíttetni (www.szemrevalo.com). Időpontot kérni a +36 20 387 0744 telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@szemrevalo.com e-mail címen tudsz. Mivel alaposan megvizsgáljuk a szemed, és személyre szabottan készítjük el a szemüveged, ezért körülbelül egy órát fog igénybe venni. Mindenféleképpen hozd magaddal a bukósisakod is! Szeretettel várunk 🙂

Hogyan válasszam ki a megfelelő karpánt méretet?

Vedd fel a motoros kabátodat, és mérd meg a bicepszed kerületét. A mérettáblázat alapján könnyű lesz választani!

Milyen CAT számú napszemüveglencsét válasszak?

A CAT (fényszűrési kategória) szám egy szabványos jelölés, ami azt mutatja meg, hogy az adott lencse a ráeső fény hány százalékát enged át. Minél magasabb ez a szám, annál kevesebbet, azaz a lencse annál sötétebb, és fordítva. Tehát mindig a használati terület szerint válassz.
Járművezetésre a CAT3-nál magasabb besorolás nem alkalmas.
Polarizált lencse lehajtott plexi mögött vakfoltokat eredményezhet a látótérben, ezért ezeket a lencséket, kizárólag nyitott bukósisakokhoz ajánljuk.
Fényre sötétedő lencséink CAT0-CAT3 tartományban mozognak, tehát tökéletes választás minden körülményhez.
Szürkületben, éjszaka, vagy rossz látási viszonyok közé az „Éjszakai sárga” (CAT1) színezést ajánljuk. A sárgás színezet, kontrasztosabb látást eredményez.

Hogyan kell a motoflywear® motoros szemüvegek lencséjét cserélni?

A legtöbb motoflywear® szemüveg lencséje cserélhető, de nem mindegyiké. Először bizonyosodj meg arról, hogy a te motoros szemüveged cserélhető lencsés modell-e. Ha igen, akkor az alábbi módon tudod kicserélni a lencsét:

Hogyan kell a motoflywear® motoros szemüvegek szárait cserélni?

A szárcsere egyszerű, de nem egyforma az egyes modelleknél, ezért először ellenőrizd a modell nevét, és annak megfelelően végezd el a lépéseket az alábbi ábrák alapján.
Figyelem! A cserét mindig 15 C° feletti hőmérsékleten végezd, hideg időben a szemüvegszárak vége rideggé, törékennyé válhat.

Hogyan tisztítsam a motoflywear® motoros szemüveg lencséjét?

A lencséket mindig langyos vízzel, semleges kézmosóval, vagy mosogatószerrel végezd. Ha cserélhető lencsés a motoflywear® szemüveged, akkor érdemes a lencséket kipattintani a keretből, de kerettel együtt is tisztítható. Mosd át, majd alaposan öblítsd le. Ügyelj rá, hogy egy minimális nedvesség maradjon rajta. Ezután töröld át a lencséket a motoflywear® mikroszálas törlőkendővel. Ha kivetted a lencséket, akkor érdemes a törlőkendővel megfogva visszapattintani, hogy az ujjaid ne hagyjanak nyomot a lencséken.